You can Download The Working of the Internet Questions and Answers, Kerala SSLC 10th IT Theory Questions and Answers Chapter 7 help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.
Kerala Syllabus SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 7 The Working of the Internet
The Working of the Internet Questions and Answers
Question 1.
 Give the name for publishing a website in a networked server ‘
 a) IP address
 b) hosting a website
 c) Web browser
 d) HTML
 Answer:
 b)
Question 2.
 How many IP address can be given to a normal computer?
 a) 4
 b) 2
 c) Not able to give
 d) one
 Answer:
 d)

Question 3.
 In server, computers can be given IP address
 a) one
 b) 4
 c) two
 d) more than one
 Answer:
 d)
Question 4.
 In server computers systems that permits to setting a more than one IP address
 a) networking
 b) web browser 5
 c) Host
 d) Modem
 Answer:
 a)
Question 5.
 Connecting the IP addresses to the names, that we can easily remember and vice versa. What do you call these names –
 a) IP address
 b)DNS
 c) Hostnames
 d)Name
 Answer:
 c)
Question 6.
 The expanded form of DNS is
 a) Domain Name Search
 b) Domain Name Server
 c) Domain Number Server
 d) Domain Number Search
 Answer:
 b)
Question 7.
 Find the suitable statement related to DNS
 a) It is system in the internet that helps computers to convert web addresses to IP addresses and vice versa
 b) A name that we can easily remember
 c) A networking system to set IP address in Server Computers.
 d) A system provided by busy internet service providers to improve their speed and efficiency.
 Answer:
 a)
Question 8.
 Take a correct statement from below
 a) Only one IP address for one website
 b) For a website, there are different IP addresses
 c) No IP address for a website
 d) For different websites having only one IP address.
 Answer:
 b)
Question 9.
 What do you need to get an information in the internet
 a) Place of file in the website
 b) Name of the file
 c) IP address of the website
 d) Exchange protocol
 Answer:
 c)
Question 10.
 Name of the language used to prepare web pages
 a) HTL
 b) HTMC
 c) HTTP
 d) HTML
 Answer:
 d)
Question 11.
 Which is the suitable statement for a web page?
 a) Prepared in C+ language
 b) Prepared in HTML Language
 c) Prepared in English
 d) Prepared in a computer
 Answer:
 b)
Question 12.
 Expanded HTTP?
 a) HyperText Transfer Protocol
 b) Hyper Transfer Text Protocol
 c) HyperText Provider
 d) HyperText Time Protocol
 Answer:
 a)
Question 13.
 Expanded the form of OTP
 a) One time Protocol
 b) One time Password
 c) Overtime Password
 d) Open Text Protocol
 Answer:
 b)
Question 14.
 An information network having many pages with hyperlink to more pages in internet. This is called ……..
 a) URL
 b) worldwide web
 c) Host Name b
 d) HTTP
 Answer:
 c)
Question 15.
 Expanded the form www
 a) World web-wide
 b) Web-wide world
 c) World wide web
 d) Wide world web
 Answer:
 a)
Question 16.
 Expanded the form URL
 a) Uniform Resource Locator
 b) Uniform Resource Language
 c) Uniform Research Locator
 d) Unique Resource Locator
 Answer:
 a)
Question 17.
 File exchanged through Http have an address other than hostname. That address is known as ……..
 a) www
 b) Http
 c) Html
 d) URL
 Answer:
 a)

Question 18.
 We are using a utility for finding websites in internet called …….
 a) URL
 b)The Internet society
 c) WWW
 d) HTTP
 Answer:
 a)
Question 19.
 ……… are web sites to publish our works like stories, poems, and articles,
 a) blogs
 b) www
 c) Internet
 d) HTTP
 Answer:
 a)
Question 20.
 Letters are exchanged through global computer net-work select a correct word for the above statement
 a) SMS
 b) WhatsApp
 c) Email
 d) Twitter
 Answer:
 c)
Question 21.
 ………. is a medium for open-source communication system
 a) Facebook
 b) Diaspora
 c) Twitter b
 d) Whatsapp
 Answer:
 b)
Question 22.
 Which application is using to find IP address using hostname
 a) Firefox
 b) Terminal
 c) Libre office data b
 d) Libre office writer
 Answer:
 b)
Question 23.
 Which website having the IP adress 216.58.197.83?
 a) yahoo.com
 b) bsnl.in
 c) ircte.com
 d) google.co.in
 Answer:
 d)
Question 24.
 Who is the founder of world wide web
 a) Newton
 b) Leslie Lamport
 c) Tim Berners-Lee
 d) Donald Knuth
 Answer:
 c)
Question 25.
 Give the name for the organization to supervise the internet
 a) ICANN
 b) The internet society
 c) Red cross society
 d) IETF
 Answer:
 b)
Question 26.
 Give the name for the organisation to supervise the internet to manages the technical structure of the internet, make arrangements for the stability and safety of the internet, examine the revision of internet protocols.
 a) IETF
 b) The Internet society
 c) ICANN
 d) HTTP
 Answer:
 c)
Question 27.
 Give the name for the organization to supervise the internet To Supervise the Domain Name System (DNS) and to ensures that all internet addresses reach their proper IP address
 a) IETF
 b) ICANN
 c) The internet society
 d) Host
 Answer:
 a)
Question 28.
 Which is the system ensure that our online transactions are secure?
 a) one text password
 b) one password
 c) password
 d) one-time password
 Answer:
 d)
Question 29.
 Where does the one-time password is send?
 a) To the phone of account holder
 b) To the mobile phone of account holder
 c) TO the mobile, the number is given to the .. for configuring the account online transaction.
 d) To the email address
 Answer:
 c)
Question 30.
 Why did an OTP is send to the account holder for each online transactions?
 a) Same OTP can be sued for an account to each online transat ion
 b) OTP is send to the mobile for that transition and is carried out by that password for safety
 c) Same password is sending for all transactions
 d) To give a message to the account holder for transition
 Answer:
 b
Question 31.
 An account holder can do the transactions through. a website, provided by the Bank is called
 a) banking
 b) net banking
 c) e-banking
 d) e-governance
 Answer:
 c
Question 32.
 A page is prepared to publish on the internet. Give a name for that page?
 a) Website
 b) page
 c) Webpage
 d) HTML
 Answer:
 c
Section – II
Question 33.
 Pick any two correct statements related to HTTP.
 a) It is installed in server computer
 b) It is installed in our home PC
 c) It is the protocol used for transferring Html files
 d) Relate to a web site
 Answer:
 a and c

Question 34.
 There are some sites for sharing videos that we… What are they?
 a) google
 b) yahoo
 c) youtube
 d) Vimeo
 Answer:
 c and d
Question 35.
 Who are the email service providers
 a) www.gmail.com
 b) IETF
 c) www.yahoo.com
 d) ICANN
 Answer:
 a and c
Question 36.
 There are same organizations, not very formal for a systemic supervision of internet. Choose the correct two organizations
 a) World wide web
 b) Internet
 c) The Internet Society
 d) The Internet Engineering Taskforce
 Answer:
 c and d
Question 37.
 What are the facilities allowed to an e-banking account holder through a website?
 a) username
 b) OTP
 c) Password
 d) Keywords
 Answer:
 a and c
Question 38.
 What are the differences of a server computer compared to a normal computer
 a) can give one IP address
 b) can give more than one IP address
 c) can host a website
 d) can host different websites to different IP addresses
 Answer:
 b and d
Question 39.
 Which are the sites allowed to create blogs free of cost?
 a) www.blogger.com
 b) www.word press.com
 c) www.google.co.in
 d) www.yahoo.com
 Answer:
 a and b
Question 40.
 Find out any two new social media from given below
 a) SMS
 b) twitter
 c) e-mail
 d) facebook
 Answer:
 b and d
Question 41.
 The digital resources or creations prepared by us con be shared others in two ways. What are they
 a) youtube
 b) twitter
 c) e-mail
 d) blogs
 Answer:
 a and d
 Qn. 42
Question 42.
 A list of new social media are given below. Select one from each set and make a list
Set -I
a) sms
 b) e-mail
 c) facebook
 d) Inland
 Answer:
 c
Set – II
a) Airmail
 b) Aerogram
 c) Twitter
 d) Gmail
 Answer:
 c
Set-III
a) Watsapp
 b) Wikimania
 c) yahoo
 d) host
 Answer:
 a
Set – IV
a) Webpage
 b) www
 c) Diaspora
 d) Email
 Answer:
 c
Question 43.
 What are the hints contained in uniform resource locator? Select correct one form each set.
Set-1
a) Protocol
 b) Exchange protocol
 c) mail
 d) Web service
 Answer:
 b
Set -II
a) Name of the site
 b) HTTP
 c) HTML
 d) HTM
 Answer:
 a
Set – III
a) Twitter
 b) WhatsApp
 c) place where file
 d) web page is save
 Answer:
 c
Set – IV
a) Google
 b) Name of the file
 c) Yahoo
 d) File extension
 Answer:
 b
Question 44.
 An account holder can use many facilities through e-banking without going to the bank. What are they?
Set -1
a) We can find out the details of our bank account form any place at any time
 b) We can find out the details of our bank account from any place during bank time.
 c) We can find out the details of our bank account at banking hours
 d) We can’t find out our bank details
 Answer:
 a
Set-II
a) We can’t examine our recent bank transaction details
 b) We can examine our recent bank transaction details form any place at any time
 c) We can examine our recent bank transaction de-tails at banking hours
 d) We can’t examine our bank transaction details
 Answer:
 b
Set – III
a) To transfer money is not possible
 b) We can’t transfer money to another account at any place
 c) WE can transfer money to another account at any place at any time.
 d) we can’t transfer money to other accounts
 Answer:
 c
Set – IV
a) We can’t pay for things that we have bought
 b) We can’t pay for services that we have bought
 c) It is not easy for us
 d) We can pay for things or services that we have bought any time at any place.
 Answer:
 d

Question 45.
 What are the restrictions and stipulations bear in mind while using new social new social media?
Set-I
a) What things are posted on the media is removed, to prevent others see the matter
 b) What things are posted on the media, is removed later. Before that can be removed, many people downloaded them or shared them with others.’
 c) We can’t post things at any time
 d) We can’t post different types of things
 Answer:
 a
Set II
a) Posting of vulgar messages and bullying are legally criminal
 b) We can’t post vulgar messages or bullying to the media
 c) Others cannot identify the person who posted the vulgar messages
 d) Messages are legal
 Answer:
 a
Set-III
a) Don’t hide your personal details
 b) Share your personal details to others
 c) Hide your personal details and don’t share to others
 d) Don’t’ spoil your life by revealing personal details to others
 Answer:
 c
Set IV
a) We can’t misuse the internet
 b) We can’t post vulgar messages
 c) Persons committing cyber crimes can hide forever
 d) Delete your friendship with those people who misuse the internet
 Answer:
 d